Çağımızın yeni gözde hastalığı bence yalan olmalı. Çünkü artık insanlar yalan söylemeye o kadar alıştılar ki artık günümüzde gerçek diye bir şey kalmadı.Bir ilişkiye başlarken , hep farklı bir insana aşık olmaz mı insanlar? Neden sürekli yakınıp duruyoruz değiştin diye? ‘Artık eskisi gibi değilsin.’ Daha önce böyle değildin.’Bu sözler size de tanıdık geldi mi? Kendi adıma konuşmak gerekirse bu ve bunun gibi cümleleri çokça kullandım, kullanıyorum. Peki bunun nedeni ne? Yani sevgiliniz neden değişti?

yalan-aldatma-mkl.jpg

  Ben size cevabını vereyim. Aslında öyle biri değildi de o yüzden. Siz sadece bir yalana aşık oldunuz. Bir yalana bağlandınız. Kendini olmadığı biri gibi gösteren bir korkakla beraber oldunuz. Şuan sorsam çiftlerin yüzde doksanı bu problemden yakınır. Sevgilililerinin, eşlerinin eskisi gibi olmadığından. Yalan söylemeye neden bu kadar alıştık peki? İşimize geldiği için mi? Zordan kaçmak için mi? Yoksa şu her zaman söylenen, ‘herkesin iyiliği’ için yalanı mı bahanemiz? Beyaz yalanlar.

ofiste-yalan-650x321
Kendimizi kandırmayalım gençler. Yalan yalandır. Ve insanlar yalanlarını sadece kendi paçalarını kurtarmak ve çıkarı için söyler. Bu yüzden kendi adıma konuşmak gerekirse söylenilen bir yalanın benim için hiç bir bahanesi olamaz. Hele ki bunları en yakınımdaki insanlar yapıyorsa. Ama sanırım böyle bir dünya da yaşarken yalan söylemeyen insan kaybediyor. Dürüstlüğün erdem olduğu devir çoktan geçmiş. Ben yine de bu huyumu sonuna kadar devam ettirmek istiyorum.Uğruna kaybedecek olsam da. Bence sizde basit şeyler için yalan söylemek yerine dürüst olmayı deneyin. ‘Beyaz yalanları’ hayatınızdan çıkarmaya çalışın. Çok daha huzurlu ve mutlu olabilirsiniz.

yalan-söylemek_338655.jpg